När mammas tankar ändrade färg

När mammas tankar ändrade färg skildrar ur barnets perspektiv hur det kan vara när en förälder blir deprimerad. Med boken vill författaren Sara Galli på ett lättförståeligt och konkret sätt öka barns förståelse för depression och även minska deras skuld och oro i de fall de har erfarenhet av depression i den egna familjen. Boken har blivit mycket väl mottagen och fyller ett eftersatt behov av barnlitteratur om psykisk ohälsa. 

"Sara Gallis nya bok, med illustrationer av Mats Molid, berör mig djupt. [...] Galli lyckas fånga Max tankar och känslor på ett smärtsamt trovärdigt sätt. [...] Det här är en bok minst lika mycket för oss föräldrar som för våra barn."  Stefan Whilde, Tidningen Kulturen 

Boken är manusgranskad av professor Jan Beskow och Ullakarin Nyberg, överläkare S:t Görans sjukhus.

Det är glädjande att Sara Galli tagit sig an detta svåra område med en bok som rakt på sak men ändå med varm känslighet beskriver depression. Det är en fin och nyanserad bok med ett värdefullt innehåll. Jag tror den kommer att göra stor nytta. Jan Beskow, Professor, läkare, suicidforskare.

Boken har 32 sidor med hårda pärmar. Ges ut av Idus Förlag. ISBN: 978-91-7577-262-2. Boken tilldelades stipendium från Stiftelsen Ideér För Livet www.ideerforlivet.se 

När mammas tankar ändrade färg är den andra boken av Sara Galli och illustratören Mats Molid i deras barnboksserie om barn i svåra livssituationer. Deras första bok Får hundar korvar i himlen (2014)  tilldelades Statens Kulturråds Litteraturstöd. 

 

 

Nyheter

Suicidprevention Väst tipsar om boken

01.09.2015 10:46
Suicidprevention i Väst tipsar om boken i deras nyhetsbrev.  

Recension Bokcirkelflickorna

29.08.2015 10:27
Det är rörande att få berättelsen ur ett barns perspektiv och är helt säkert nyttig för att hjälpa...

Prata med barn om svåra och sorgliga saker

26.08.2015 10:29
Barnsidan, Mia Althoff skriver: Att prata med barn om känsliga ämnen kan ofta kännas svårt oavsett...

Pressmeddelande

24.08.2015 14:48
Högaktuell barnbok för att öka förståelsen om depression och psykisk ohälsa. Läs pressreleasen här.
<< 1 | 2 | 3